Само за ценители!

BG|EN

НЕМО - Морска Гара

Телефони за контакт:
088 803 3150

Просторният и слънчев ресторант "Немо" с панорамaта си към морето и романтичните залези над пристанището е едно от бижутата на Варна. "Немо" се ражда през 2005г., като концептуален ресторант, който предлага меню от черноморска риба по стари рибарски рецепти, използвайки винаги пресни продукти, изкупени от местните рибари. Години наред ресторантът е синоним на вкусна и прясна морска храна. През лятото на 2018г., "Немо" предприе следващата стъпка - да се премести на Морска гара, където морето и великоплената храна си правят среща под слънчевите лъчи над Варненския залив.

Решен в светли средиземноморски тонове и с дизайнерски интериор, "Немо" разширява и менюто си, в което вече предлага различни стилове кухни - от рибните рецепти, с който винаги е бил известен, през екзотичните стриди и суши, до класическите италиански пица и паста, а не на последно място и месо, печено на бразилски грил. Освен това менюто е в различни ценови категории и така "Немо" се превръща в място за всеки по всяко време.

Шефовете в "Немо" влагат много любов и фантазия в своите авторски рецепти. Суши шедьоври в различни стилове, нежни десерти, рибни и месни изкушения и автентична италианска пица. Всичко това е "Немо" - събирателна на отлична храна, величествена гледка, прекрасна атмосфера и отличен сервиз!

Модерно, екзотично и вкусно - това е сушито на "Немо". Традиционното японско ястие, чието име произлиза от су (ориз) и ши (оцет), е основен акцент в менюто на морския варненски ресторант. Различни видове суши са претворени във фюжън стил, адаптиран към европейските вкусове, като в същото време се запазва традиционната азиатска екзотика.

Корените на първите опити за суши са преди повече от 5000 години някъде в дебрите на Китайската империя. В последствие преминава в ръцете на японски дзен будистки монаси, които откриват качествата и полезни свойства на листата нори. От там идва и всеобщото схващане, че суши е измислено в Япония. В съвременния си вариант суши е варен подправен ориз, на ролки или топки, обикновено гарниран с риба или други морски продукти. Често хората бъркат, като асоциират сушито с рибата, но в действителност суши се прави и с плодове и зеленчуци, заедно с сурова риба. Извън Япония, суши обикновено означава цялото ястие.

Сладко, солено, кисело, горчиво – това са основните вкусове, които усещат нашите рецептори. Но вече се знае, че имаме рецептори за още един вкус – Умами. Така го нарекъл откривателят му, професорът Кикунае Икеда, в началото на двадесети век в Япония. В Европа се превежда като "приятен". Умами олицетворява нежния и приятен послевкус. Точно това ще откриете и в сушито на "Немо"!

Фюжън сушито на морския ресторант е разчупен вариант на японската традиция, в който рибата и морските продукти се обработват, преди да станат част от рулата. Автор на различните рецепти е Голямата градска нинджа суши шеф Борислав Неделин, който изследва японската култура и конкретно тази храна от години наред. Неговата любов към суши и различните му интерпретации, стартира още през 2006г., от единствения суши бар във Варна, съществувал тогава. След това става част от суши линията на "Немо". Днес морският ресторант е синоним на оригинално суши, не без помощта на разчупения стил на Неделин. А традиционното японско ястие, пречупено през призмта на "Немо" ще отведе сетивата ви на невероятни места!

Работно време

Понеделник
11:00 - 00:00
Вторник
11:00 - 00:00
Сряда
11:00 - 00:00
Четвъртък
11:00 - 00:00
Петък
11:00 - 00:00
Събота
11:00 - 00:00
Неделя
11:00 - 00:00